| Dhal *Indiai recept* receptLevesek Hozzávalók: - 200 g vörös lencse - 1 l víz - 4 cm friss gyömbér, három darabra vágva - fél kávéskanál őrölt turmerik - fél kávéskanál só - 3 evőkanál olaj - 2 gerezd fokhagyma - 1 közepes hagyma, apróra vágva - 1 kávéskanál cumin mag (vagy őrölt cumin) - 1 kávéskanál őrölt koriander - negyed kávéskanál chilli por Elkészítés: Főzzük meg a lencsét a vízben. Amikor forr a víz, adjuk hozzá a turmerik-ot és a gyömbér darabokat, majd főzzük tovább lassú lángon, fedő alatt kb 45-60 percig.. Amikor a lencse szemek puhára szétfőttek, vegyük le a tűzről, vegyük ki a gyömbér darabokat, majd sózzuk meg. Egy másik, kis lábasban pirítsuk meg aranyszínűre a hagymát és a fokhagymát az olajban,majd adjuk hozzá a fűszereket (cumin, koriander, chilli) és pirítsuk tovább a rántást 1-2 percig takarék lángon.Keverjük a rántást a lencsébe. Szórjuk rá a friss, apróra vágott koriander darabokat. Tálaljuk rizzsel vagy köretként sült húshoz. Tanácsok: A dhal egy dél indiai specialitás, amely tipikus alapanyaga a lencse, de babból is készíthető. Indiában legalább 50 fajta lencse létezik, így el lehet képzelni, hogy hányféle dhal recept van! A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |