Tutireceptek.hu fejléc

Dhal *Indiai recept* recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- 200 g vörös lencse
- 1 l víz
- 4 cm friss gyömbér, három darabra vágva
- fél kávéskanál őrölt turmerik
- fél kávéskanál só
- 3 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes hagyma, apróra vágva
- 1 kávéskanál cumin mag (vagy őrölt cumin)
- 1 kávéskanál őrölt koriander
- negyed kávéskanál chilli por

Elkészítés:
Főzzük meg a lencsét a vízben.
Amikor forr a víz, adjuk hozzá a turmerik-ot és a gyömbér darabokat, majd főzzük tovább lassú lángon, fedő alatt kb 45-60 percig..
Amikor a lencse szemek puhára szétfőttek, vegyük le a tűzről, vegyük ki a gyömbér darabokat, majd sózzuk meg.

Egy másik, kis lábasban pirítsuk meg aranyszínűre a hagymát és a fokhagymát az olajban,majd adjuk hozzá a fűszereket (cumin, koriander, chilli) és pirítsuk tovább a rántást 1-2 percig takarék lángon.Keverjük a rántást a lencsébe.
Szórjuk rá a friss, apróra vágott koriander darabokat.

Tálaljuk rizzsel vagy köretként sült húshoz.

Tanácsok:
A dhal egy dél indiai specialitás, amely tipikus alapanyaga a lencse, de babból is készíthető.
Indiában legalább 50 fajta lencse létezik, így el lehet képzelni, hogy hányféle dhal recept van!


A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászleves » Almaleves mazsolával » Tartalmas gombaleves » Tzatziki fehérborecettel
» Jeges eperleves » Hideg szilvakrémleves » Falusi paszulyleves » Káposzta krémleves chipsszel
» Ázsiai leves » Bajor májgombócleves » Milánói pacalleves » Szaharinos kalács
» Üde krémleves parajjal » Húslevesben főtt töltelék » Tavaszi csalánleves » Ajvárleves chilis sajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.