| Kelbimbó krémleves receptLevesek Hozzávalók: 1 közepes lilahagyma 1 közepes sárgarépa 1 nagyobb gyökér 30-40 dkg kelbimbó 1 dl olíva olaj 2 dl főzőtejszín fűszerek: 1 tk szerecsendió, curry, kakukkfű, fehérbors, Elkészítés: A hagymát, a répát és a gyökeret nagyobb darabokra vágva, a kelbimbót megtisztogatva, az olajon pároljuk pár percig, majd felengedjük másfél liter vízzel. Tehetünk hozzá 3-4 marhahúsleves kockát, de az ételízesítővel is jó. Beletesszük a fűszereket és addig főzzük, amíg a répa meg puhul. A gyökeret ki kell dobni belőle. A többit összeturmixoljuk. Ha nagyon besűrűsödne még egy kis vízzel fel lehet önteni. Hozzáadjuk a tejszínt és kész. Lehet enni pirítóssal, kockára vágott sült szalonnával, pirított magokkal(fenyőmag, napraforgó, tökmag) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: M.Mimi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |