| Tengerészváró leves receptLevesek Hozzávalók: 6 db debreceni kolbász, 35 dkg csülök, só, ételízesítő, 2 db burgonya, 1 db póréhagyma, 1 db vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 csokor petrezselyem zöld, 25 dkg zeller, 50 dkg feles borsó. Elkészítés: A megmosott feles borsót 2 liter vízben felteszem főni, és a kockákra vágott hússal együtt félig megpárolom. Hozzáadom a mokkacukor nagyságúra felaprított zöldségeket meg az apróra vágott petrezselyem zöldjét, sóval és ételízesítővel fűszerezem. Olyan sűrű legyen a leves, hogy a fakanál megálljon benne. Egyenletes, lassú tűzön addig főzöm, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, közben pótolom a vizet. Legvégül teszem hozzá a kockákra vágott debrecenit, és most már pár perc alatt az egészet készre főzöm. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |