Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges fehérbab leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
szalonna vagy zsír
kis fej hagyma
fehér bab izlés szerint
zöldség


Elkészítés:
Pár csík füstölt szalonna (jó háziszalonna) zsírját kisütöttem, a tepertőt kiszedtem, a zsírban kis fej hagymát dinszteltem. Ezután beletettem a kisszemű fehérbabot annyi vizet öntöttem rá, amennyi ellepi, jól megsóztam, borsoztam, pirospaprikáztam, zellerlevéllel, petrezselyemzölddel ízesítettem, tettem bele két gerezd fokhagymát. (előző nap beáztattam a babot)

Amíg főtt így a bab, előkészítettem a zöldségeket: sárgarépa, gyökér, karalábé, burgonya. Mikor a bab kezdett puhulni, bezöldségeltem, felöntöttem, sóztam megint. Közben jóféle parasztkolbászt reszelt tésztával együtt megpirítottam, mikor majdnem kész volt a leves, h ozzáadtam ezt is, készre főztem.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: 5bastya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás sütőtökleves » zöldséges zellerkrém » Savanyú leves velővel » Egyszerű spárgakrémleves
» Virslis lencseleves » Zöldséges-sajtos mártás » Kínai leves » Bográcsos krumplileves
» Savanyú malacleves » Kler brokkolikrémlevese » Erdélyi csirke raguleves » Tarhonyás zöldborsóleves
» Citromos-mézes szőlőleves » Barátfülés húsleves » Zöldséges pulyka » Hagymás kukorica leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.