| Uborkaleves receptLevesek Hozzávalók: 100 g szójakocka 1 mokkáskanál vegeta 1 fej vöröshagyma (80 g), egészben 2 gerezd fokhagyma, összezúzva 1 késhegynyi őrölt bors 1 csomag újhagyma (100 g), apróra vágva 250 g uborka, apró kockára vágva 1 csokor kapor, aprítva só 2 tojás, keményre főzve 1 evőkanál mustár 1 kávéskanál cukor 1 dl tejföl 1 kávéskanál ecet Elkészítés: 1, A szójakockát kb. 1, 5 liter vízben a vegetával, vöröshagymával, fokhagymával és borssal puhára főzzük (kb. 20 perc). A hagymát kivesszük és eldobjuk. 2, Az újhagymát, az uborkát és a kaprot egy kis tálban összekeverjük, gyengén megsózzuk. 3, A tojásfehérjét apró kockákra vágjuk, félretesszük. 4, A tojássárgáját villával összetörjük, összekeverjük a mustárral, a cukorral és a tejföllel. 5, A levesbe tesszük a hagymás keveréket, a tojásfehérjét, és - a levessel fokozatosan hígítva - a mustáros keveréket. Ecettel ízesítjük, és egy pillanatra összeforraljuk. Forrón tálaljuk. Kalóriatartalom: 141 kcal Szénhidráttartalom: 12 gramm Zsírtartalom: 5 gramm A receptet beküldte: m.aljon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |