| Burgonykrokett - másképpen receptKöretek Hozzávalók: -30 dkg burgonya -1 tojás -5 - 7 dkg darálthús -1 db kisebb fej vöröshagyma -őrölt fehérbors -csipetnyi szerecsendió -finomliszt -2 dl tejföl -1 mokkáskanányi, édes fűszerpaprika -zsemlemorzsa -étolaj a sütéshez -só Elkészítés: A burgonyát megmossuk és meghámozzuk, majd ismét megmossuk. Ezután lereszeljük a reszelő fínomabb résein, majd a burgonyalevét gyorsan kinyomjuk - azért, hogy ne barnuljon be, néhány csepp citromlevet adjunk hozzá - majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A hagymát szintén megreszeljük - így sütés közben nem fordul ki a krokettből - hozzáadjuk a masszánkhoz, majd belereszelünk frissen kevés szerecsendiót és jól összedolgozzuk. A masszából gombóckákat formázunk, a közepébe pedig a darált húsból teszünk, - melyet a vagdalthúshoz hasonlóan fűszerezünk - ezután a gombócokat összezárjuk bundázzuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Tanácsok: Önálló - tejföllel leöntve - ételként, de különleges köretként is, friss zöldsalátával felszolgálhatjuk. Elkészítési idő: 55 perc A receptet beküldte: Margitanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |