| Répatorta másképpen receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg reszelt sárgarépa 10 dkg teljes kiörlésű liszt 10 dkg darált dió 10 dkg fructóz (fele lehet nyírfa) 5 dkg vaj 3 tojás 1 csapott evőkanál méz fél teáskanál fahéj, fél mokkáskanál őrölt gyömbér fél sütőpor só Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét keményre felverjük. Félre tesszük. A kislyuku reszelőn lereszelt sárgarépát, a lisztet, a sütőport, fehéjat, gyömbért, sót összekeverjük lazán, egy villával. A tojássárgáját az egy kanál mézzel, a cukorral, a vajjal habosra keverjük és a lisztes keveréket beleöntjük. Kissé nehezen áll össze, de ahogy hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, máris minden rendben lesz. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk és várjuk, hogy megsüljön, ami legalább 30 perc. 150 fokon, légkeveréses sütőben, kb 30 percig kell sütni. Amikor kész, hagyjuk kihülni utána lehet kettévágni és lekvárral, bármivel megkenni. Tanácsok: Ne várjátok, hogy magasra feljöjjön, mert kevés benne a folyadék. Kivülről a sütés után keménynek tűnik, de belül lágyabb sokkal. Én raktam bele apró kockára vágott cukrozott narancsdarabokat és mivel alacsony lett, csak tejszínhabbal tálaltam. Használhatjátok ún. "alaptésztának" is mert ha a lisztet kicserélitek paleos liszttel, finom diétás édesség lesz, ami már most is az, tekintve, hogy nem cukorral, és nem fehér liszttel készül. Ha szívesebben eszik a család muffint, lehet annak is kisütni, a végén pedig bármilyen pudingot lehet a tetejére rakni :D Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Katinkaboszi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |