| Sütőtökkenyér(másképpen) receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 70 dkg tisztított sütőtök 45 dkg rétesliszt 10 dkg dió 15 dkg mazsola 1 tk. szárított élesztő 1 tk. szódabikarbóna 1 tk. őrölt fahéj 30 dkg cukor 3 dl olaj (plusz a forma kikenéséhez) 4 tojás, só Elkészítés: A diót apróra vágom (ha félsz darabosat adni, daráld le), a mazsolát pedig 10 percre langyos vízbe áztatom, majd lecsöpögtetem. A tököt felkockázom, sós vízben puhára főzöm, majd simára turmixolom és kihűtöm. A lisztet, az élesztőt, a fahéjat, a szódabikarbónát, a cukrot és a csipetnyi sót összekeverem. A kihűlt tökpürét az olajjal összevegyítem, egyesével beledolgozom a tojásokat, végül hozzászitálom a fűszeres lisztet. Sima masszává dolgozom, utána hozzáadom a mazsolát és a diót. Olajjal kikent püspökkenyér formába simítom, és közepesen meleg (kb. 180 C) sütőben készre sütöm. Akkor jó, ha a beleszúrt villára már nem tapad a tészta. Amikor kész, 10 percig még a formában hagyom, végül rácsra borítom, és kihűtöm. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |