| Zöldbab másképpen receptEgytálételek Hozzávalók: Kb 0.5 kg sertés vagy baromfi hús 0.5-1 kg zöldbab, étolaj, vagy zsír, hagyma, tejföl, liszt, tárkony, tárkonyecet, petrezselyem zöld, só, bors, cukor, Elkészítés: Először a húst és a hagymát összevágom, majd egy fazékban a hagymát étolajban vagy zsírban megdinsztelem, majd hozzárakom a húst mintha pörköltet készítenék.Nem adok hozzá pirospaprikát, csak borssal sóval, és tárkonylevéllel fűszerezve, kevés vízzel felöntve főzöm. Mikor a hús már félig megpuhult, hozzáadom a megtisztított és összevágott fiatal zöldbabot. A zöldbab hozzáadása után felöntöm vízzel, vagy az előzőleg külön főzött zöldbab levével, de csak annyira hogy ellepje, és fedő alatt az egészet puhára főzőm. Mikor már megfőlt, leveszem a tűzhelyről, és hozzáadok egy mokkáskanál tárkonyecetet, egy fél mokkáskanálnyi cukrot. A tejfölt két kanál lisztel csomómentesen elkeverve, a zöldbabos raguhoz keverve azt behabarom. A tűzhelyre visszarakva csak egy rövid ideig felforralom, a tálaláskor mikor már nem forró, a tetejére apróra vágott petrezselymet szórok. Tanácsok: Mivel tavaly elégé csapadékos volt a nyár, ezért sok finom gomba is termett, volt, hogy a főzés befejezése előtt három perccel kb. 30 dkg szegfűgombával is gazdagítottam, amivel tartalmasabbá és finomába, pikánsabbá vált az egész. Ez a recept is egy sok éve jól bevált saját próbálkozásom, eddig aki megkóstolta mindenki kért repetát. Fűszerezni én általában úgy szoktam, hogy a fogyasztása közben külön érezem a bors és a többi fűszer ízét is. Az elkészítéséhez sok sikert, és jó étvágyat kívánok! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Erdőkerülő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |