| Mokka szelet másképpen receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás sárgáját és 6 ek porcukrot habosra keverünk,hozzáadunk 1 dl. olajat és tovább keverjük, belekeverünk ˝ csomag sütőpor, 6 ek lisztet, 2 ek cukrozatlan kakaóport és 6 tojás habbá vert fehérjét. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit és a tésztát tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a kérmet. A krém hozzávalói: ˝ liter tej, 2 csomag tejszín ízű pudingpor, 25 dkg Rama margarin, 25 dkg porcukor, 1 ek őrölt kávé, 1 ek cukrozatlan kakaópor Elkészítés: A pudigport és a porcukrot csomómentesre keverjük kevés tejjel a többit felforraljuk, majd hozzáadjuk a keveréket. Ha a puding kész lassan kihűtjük és ügyelünk rá, hogy hülés közben ne bőrösödjön és csomósodjon meg. Ha már csak langyos hozzákeverjük a 25 dkg margarint. A kész krémet megfelezzük (én nem tettem !!!) és egyik felébe 1 ek. őrölt kávét a másikba a 1 ek. kakaót tesszük. (én 2 ek. kávét tettem) A kihűlt tésztára először a kávés majd a kakaós krémet simítjuk. A tetejét vizgőzön felolvasztott Katica éttortabevonóval (kb.12-15 dkg) kenjük meg, melybe 2 ek étolajat keverünk. (így nem reped ha fel akarod vágni) Tanácsok: Katica éttortabevonóval (kb.12-15 dkg) kenjük meg, melybe 2 ek étolajat keverünk. (így nem reped ha fel akarod vágni) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Tinca25 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |