Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás-sonkás egytálétel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg főtt burgonya , kockára vágva
25 dkg főtt sonka
3 ek vaj
2 ek liszt
2 dl tej
15 dkg reszelt sajt
késhegynyi pirospaprika

bors
ízlés szerint: zöldpaprika, petrezselyem, metélőhagyma

Elkészítés:
1. A sonkát vágjuk kockára, és pirítsuk meg.
2. A főtt burgonyát keverjük össze a sonkával és a kockára vágott paprikával.
3. A vajat melegítsük fel, pirítsuk meg rajta a lisztet, és a tejjel keverjük simára. Keverjük hozzá a reszelt sajtot, pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk.
4. A sajtos szósszal óvatosan keverjük össze a burgonyát, sonkát óvatosan, hogy ne törjön össze. Vagy a kivajazott tálba borítsuk bele a burgonyát, sonkát, szórjuk rá a paprikát, apróra vágott metélőhagymát, majd öntsük nyakon a szósszal.
5. Ha szeretjük jó sajtosan, egy marékkal szórjunk a tál tetejére is.
6. Sütőben süssük addig, amíg szép piros lesz a teteje!


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csírás-tojásos egytálétel » Gyors zöldséges egytálétel » Olasz egytálétel » Pikáns egytálétel
» Tojásos egytálétel » Karfiolos egytálétel » Cukkinis egytálétel » Kelbimbós egytálétel
» Kínai egytálétel » Diétás rakott padlizsán » Tésztás csirke » Görög tepsis burgonya
» Chilis bab Shephard módra » Juhtúrós töltött tojás » Káposztás paszuly II » Pizza tészta nélkül


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.