| Burgonyás-sonkás egytálétel receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg főtt burgonya , kockára vágva 25 dkg főtt sonka 3 ek vaj 2 ek liszt 2 dl tej 15 dkg reszelt sajt késhegynyi pirospaprika só bors ízlés szerint: zöldpaprika, petrezselyem, metélőhagyma Elkészítés: 1. A sonkát vágjuk kockára, és pirítsuk meg. 2. A főtt burgonyát keverjük össze a sonkával és a kockára vágott paprikával. 3. A vajat melegítsük fel, pirítsuk meg rajta a lisztet, és a tejjel keverjük simára. Keverjük hozzá a reszelt sajtot, pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. 4. A sajtos szósszal óvatosan keverjük össze a burgonyát, sonkát óvatosan, hogy ne törjön össze. Vagy a kivajazott tálba borítsuk bele a burgonyát, sonkát, szórjuk rá a paprikát, apróra vágott metélőhagymát, majd öntsük nyakon a szósszal. 5. Ha szeretjük jó sajtosan, egy marékkal szórjunk a tál tetejére is. 6. Sütőben süssük addig, amíg szép piros lesz a teteje! A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |