| Tojásos egytálétel receptEgytálételek Hozzávalók: 8-10 tojás maradék kifőtt tészta 10 dkg bacon szalonna 15 dkg fagyasztott zöldborsó 1 pohár tejföl 2-3 db paradicsom petrezselyemlevél bazsalikom só, bors Elkészítés: Kikenünk egy jénai tálat zsírral vagy vajjal, és a kifőtt tésztát letesszük a tál aljára. A tojásokat felverjük, beleöntjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a finomra vágott petrezselyemlevelet, kis bazsalikomot. Mindezt ráöntjük a tésztára, megrázogatva, döntögetve a tálat, hogy a tésztát mindenhol ellepje. A bacont feldaraboljuk és egyenletesen rászórjuk a tojásos masszára. A zöldborsót is rászórjuk. A paradicsomot felkarikázzuk és befedjük vele az egész masszát. Addig sütjük, ameddig a paradicsom kicsit megfonnyad és a rántotta felpúposodik, mindenhol jól átsül és már nem folyik. Mikor kivettük, akkor mindjárt melegen felvágjuk kockákra és tálaljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |