| Görög tepsis burgonya receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg burgonya 6 dkg sűrített paradicsom 1 dl olívaolaj (extra szűz) 2 tk oregánó (szárított) 2 gerezd fokhagyma (reszelve) 1 ek méz 2 db paradicsom (friss) oregánó ízlés szerint (a díszítéshez) só ízlés szerint bors ízlés szerint Elkészítés: A krumplit megpucoljuk, és szép kb. 4 mm vastag cikkekre vágjuk. A paradicsompürét az olajjal, a mézzel és a fokhagymával összekeverjük, és beleszórunk 1 tk szárított oreganót. A keveréket ráöntjük a krumplira, és sózzuk, borsozzuk. Az egészet kézzel jól összeforgatjuk, és vékony paradicsomszeleteket teszünk a krumplik közé. Forró sütőben sütjük középen. Amikor látjuk, hogy már szép piros, sütőlapáttal felkavarintjuk, és megforgatjuk a krumplikat. A méz miatt szépen karamelizálódik, és finom ropogós lesz. Amikor kész, tálra halmozzuk, és friss oregánólevelekkel díszítjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |