| Mézes-meggyes lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg vaj vagy margarin 10 dkg cukor 1 csipet só 1 vanilin 4 tojás 1 dl kefír 35 dkg liszt (ebből 15 dkg lehet teljes kiörlésű) 1 kk szódabikarbóna 1 kg meggy 5 ek méz 5 dkg mandulaforgács Elkészítés: A meggyet kimagvalom, lecsöpögtetem. A vajat a kétféle cukorral és a tojással géppel habosra keverem, majd hozzáadom a kefírt, a lisztet és a szódabokarbónát. Egy közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapírral és a tésztát beleöntöm, elegyengetem. Tetejére rászórom a lecsöpögtetett meggyet, majd a mézzel lecsorgatom úgy, hogy mindenhova jusson. Végül rászórom a mandulaforgácsot. 180 fokon pirosra sütöm a tetejét (40-45 perc). Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |