| Hagymás lepény receptPizzák Hozzávalók: Tésztához: 40 dkg liszt, 5 dkg olvasztott vaj, 1 egész tojás, 1,25 dl tej, 3 dkg élesztő, 1/2 tk. cukor, 1 tk. só Feltét: 50 dkg vöröshagyma, 15 dkg császárszalonna, 15 dkg sajt, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, só, bors Elkészítés: A lisztet adjuk hozzá a sót, puha vajat, a tojást. A langyos tejet összekeverjük az elmorzsolt élesztővel és a cukorral, és ezt ráöntjük a lisztre.Sima tésztát gyúrunk, lefedve kb. 30 percig meleg helyen kelesztünk. Ezután ismét átgyúrjuk, majd kizsírozott sütőlemezen kinyújtjuk és újabb 15 percig kelesztjük. Közben a hagymafejeket félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk és ha félig már átsült hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Kb. 10 percig tovább pároljuk. Ha kihült, rákenjük a tésztára, ráreszeljük a sajtot. A tejfölt elhabarjuk a tojással,sózzuk,borsozzuk, majd egyenletesen elosztva a szalonnás-hagymás rétegre öntjük. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 30 percig aranysárgára sütjük. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Angel83 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |