| Sonkás tojáslepény receptTojásételek Hozzávalók: 50 dkg burgonya 6 szál zöldhagyma 20 dkg főtt füstölt sonka 5 ek olaj 1 ek petrezselyemzöld só, bors 4 db tojás 2 ek tejföl vaj és zsemlemorzsa a sütőformához Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk és kis kockákra vagdossuk. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk. Serpenyőben felforrósítunk 2 ek olajat, megpirítjuk benne a kockázott burgonyát. Kiszedjük, és a maradék olajban megfuttatjuk a sonkát, rászórjuk a hagymát és a petrezselyem zöldet. Összeforgatjuk az egészet és a sütőformába öntjük. A tojásokat felverjük sóval, borssal és a tejföllel, ráöntjük a burgonyára. 200 fokos sütőben 30 perc alatt kisütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |