Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyaforgács recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
50-60 dkg burgonya
1,5-2 dl tej
4 ek liszt
1egész tojás
1 csipet só

A sütéshez:

5 dl étolaj


Elkészítés:
Körben lehámozzuk a burgonya héját majd megmossuk.

Aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk.

Palacsintatésztát készítünk kevés tejből, lisztből, sóból, 1 tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből.

A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő, forró olajba tesszük és aranysárgára sütjük.

A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük.

Papírtörlőre szedjük,kevés sóval meghintjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szardiniás hab » Kapros, juhtúrós galuska » Birsalam kompót » Gombás knédli
» A legfinomabb rizs » Knédli egyszerűen » Karfiol püré » Vegyes sült zöldségek
» Zöldséges rizs » Ropogós burgonya szeletek » Vaníliamártás » Gombás bab
» Krumpligánica » Muffinformában sült gomba » Krumplifánk » Karfiol-brokkolipüré


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.