| Burgonyaforgács receptKöretek Hozzávalók: 50-60 dkg burgonya 1,5-2 dl tej 4 ek liszt 1egész tojás 1 csipet só A sütéshez: 5 dl étolaj só Elkészítés: Körben lehámozzuk a burgonya héját majd megmossuk. Aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk. Palacsintatésztát készítünk kevés tejből, lisztből, sóból, 1 tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből. A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő, forró olajba tesszük és aranysárgára sütjük. A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük. Papírtörlőre szedjük,kevés sóval meghintjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |