| A legfinomabb rizs receptKöretek Hozzávalók: nagyon pici étolaj 1 fej vöröshagyma 1 bögre rizs 2 bögre víz (forró) ételízesítő őrölt fekete bors szárított petrezselyem Elkészítés: A hagymát megpucolom, nagyon apróra vágom, majd kevés olajon, állandó kevergetés mellett megpárolom. Előre kimérek 1 bögre rizst és 2x annyi, tehát 2 bögre vizet. Amíg a hagyma sül, addig a 2 bögre vizet a tűzhelyen!!! (nem mikróban) felforralom úgy, hogy lobogjon. Miután a hagyma megfelelő, ráborítom az 1 bögre rizst és állandó kevergetés mellett tovább sütöm a hagymával, addig, amíg a rizsszemek kezdenek enyhén barnulni. Ezután hozzáöntöm a forrásban!!! levő vízet. Gyorsan dobok hozzá ételízesítőt, őrölt feketeborsot, szárított petrezselymet és azonnal rárakom a fedőt. Fedő alatt, takarékon 6-8 percig főzöm, majd utána lezárom a gázt és legalább 20 percig hagyom még a fedő alatt párolódni. A testvéreim szakácsok, tőlük tudom ezt a receptet. Bevált!!! és nagyon-nagyon finom és egyszerű:) Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: Bernadett78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |