Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol püré recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
Két személyre:
1 egész karfiol fej
1dl tej vagy tejföl
1 evőkanál margarin
só bors

Elkészítés:
Karfiolról eltávolítjuk a leveleit rózsáira szedjük megmossuk és egy edénybe feltesszük főni.
Ha megpuhult akkor leöntjük róla a vizet és krumplinyomóval megtörjük.
Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal.
Tejet és margarinból annyit teszünk bele, hogy egy krémes masszát kapjunk ki mennyire krémesen szereti.
Minden féle húsokhoz jó köretnek.

Tanácsok:
Az, hogy mennyire kalória szegény függ attól, hogy milyen zsírtartalmú tejből vagy tejfölből készítjük


A receptet beküldte: Kolli1987


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis-karfiolos csirke » Tejszínes rakott karfiol » Nagyon finom Karfiolfasírt » Karfiolos puffancs
» Karfiolpüré (update1) » Póréhagymás karfiolpüre » Tojásos rakottkarfiol » Rakott brokkoli és karfiol
» Narancsos karfiolsaláta » Sajtos karfiol sonkával » Karfiolkeksz » Karfiolpuffi
» Karfiol darált hússal » Karfiolos tészta » Rakott karfiol (update 1) » Sonkás rakott karfiol


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.