Tutireceptek.hu fejléc

Krumpligánica recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
40 dkg liszt,
1 evőkanál só,
2 fej hagyma,
12 dkg zsír.

Elkészítés:
Az apró kockákra vágott burgonyát kevés sós vízben puhára főzzük.
Ha megfőtt, összetörjük, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jó kemény masszát kapjunk.
Robotgéppel simára keverjük, és melegen tartjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk, és a zsírban aranysárgára sütjük.
Tűzálló tál aljára kevés hagymás zsírt teszünk, és a masszából zsírba mártott kanállal nagyobb galuskákat szaggatunk.
Hagymás zsírral meglocsoljuk, és sütőben átforrósítjuk.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Ehetjük köretként is, pl. szarvaspörkölt mellé.
Jót tesz neki, ha meghintjük pirított füstölt szalonnakockákkal is.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizskrokett » Babos rizs » Rizsgombóc » Hamis Fasírt
» Yorkshire pudingom » Pezsgős káposzta » Galuska (nokedli, nokli) » Juhtúrós újkrumpli
» Krumpli pacsa » Zöldségropogós sajtmártással » Burgonya csók » Alufóliás krumpli
» Egyszerű tejszínes krumpli » Fehérboros gombamártás » Barna galuska » Ecetes uborkamártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.