Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyában sült füge recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Fejenként: 1-2 friss füge,
1 közepes burgonya,
fél ek. vaj,
1 kettéválasztott tojás,
5 dkg juhtúró,
só,
bors,
szerecsendió

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és összetörjük. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A tojássárgáját, a vajat és a túrót elkeverjük a fűszerekkel, majd az egészet a burgonyával, végül a fehérjét is óvatosan beledolgozzuk. Kivajazott szuflé formába kanalazzuk és mindegyik tetejére félbevágott fügét rakunk.

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Az én lucskos káposztám » Nokedlis hús gazdagon » Slambuc » Almás-mazsolás rizs
» Tökös rakottas » Majonézes kukorica » Csirkehúsos burritos » Adriai lencselakoma
» Sajtos virsli » Burgonyás-sonkás egytálétel » Gemiszta (görög) » Pulykabütyök paprikás
» Szűzpecsenye egyben sütve » Marokkói csirke » Juhtúróval tőttőtt gomba » Székelygulyás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.