| Tökös rakottas receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg darálthús 8 dkg rizs 1,2 kg főzőtök 10 dkg vöröshagyma 1 ek olaj 2 dl tejföl 2 ek lecsó őrölt bors fűszerpaprika Elkészítés: Olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a darálthúst. Sózzuk-borsozzuk, majd megszórjuk pirospaprikával és összepirítjuk kicsit. Kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt megpároljuk. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a lecsót. Míg párolódik a husi, megtisztítjuk és legyaluljuk a tököt,picit besózzuk és megpároljuk a rizst.Egy jénait kiolajozunk, és első rétegként a gyalult tökből teszünk bele egy réteget. Erre jön a rizs, majd a hús, végül betakarjuk a maradék tökkel. A tejfölbe kevés sót teszünk, és a rakottas tetejét bevonjuk vele. Sütőbe téve szépen megpirítjuk. Tanácsok: Mivel a rizs és a hús már puha, hamar elkészül, mert a gyalult töknek nem kell sok idő. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |