| Adriai lencselakoma receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg lencse 5 dkg fehér bab 5 dkg tarka bab 25 dkg apróra vágott sertéshús 1/2 kg burgonya 1 nagy fej vöröshagyna 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál kechup 1 db erős paprika 10 dkg bacon szalonna 4 db nagy gomba 1 erőleves kocka olaj, örölt kömény,oregano 2 kávéskanál pirospaprika só bors Elkészítés: A lencsét a babbal együtt a főzést megelpzp este beáztatjuk, majd reggel átmossuk.Az erőleves kockát 1 liter vízben feloldjuk és puhára főzzük benne a lencsét és a babot.A hagymát felszeleteljük és oljban megpirítjuk.Hozzáadjuk a 2szer2cm-esre vágott húst,az erős paprikát,kechupot és a pirospaprikát,a kockára vágott szalonnát és burgonyát,ízlés szerint fűszerezzük és fedő alatt,lassú tűzön zsírjára pároljuk(kb 30 percig főzzük).Amikor a lencse és a babmegpuhult,leszűrjük,a húsos szafthoz adjuk és rottyantunk még rajta hogy az ízek összeérjenek.Förrón tálaljuk. Tanácsok: Italajánlat:Villányi rosé,sör,ásványvíz Szilveszterre kitűnő,Valamint az újév első napjára Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: ALLICS Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |