| Almás-mazsolás rizs receptEgytálételek Hozzávalók: 3 ek vaj 1 csésze hosszúszemű rizs 1/2 csésze finomra vágott hagyma 1 gerezd fokhagyma, reszelt 1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva 1/2 csésze aranyszínû mazsola 1,5 csésze csirke alaplé (lehet leveskockából is) Elkészítés: LKÉSZÍTÉSE: Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd enyhén pirítsuk át benne a rizst, a hagymát és a fokhagymát, a mazsolát és az almát. Az egész nem tart tovább 4-6 percnél. Öntsük rá a csirke alaplevet, forraljuk fel, majd fõzzük alacsony hõmérsékleten lefedve 16-18 percig, vagy amíg fel nem szívja az összes folyadékot. Tanácsok: Tápérték/adag: Teljes zsírtartalom: 9,8 g Koleszterin: 23 mg Nátrium: 469 mg Teljes szénhidrát: 59,1 g Rosttartalom: 2,3 g Fehérje: 5,2 g A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |