| Csirkehúsos burritos receptEgytálételek Hozzávalók: 8 db burritóhoz: 12 dkg finomliszt 12 dkg kukoricaliszt 1 kk, só 1 kk sütőpor 0, 5 dl olívaolaj kb. 2, 5 dl langyos víz A burrito töltelékéhez: 1 egész sült csirkemell 1 kis doboz vörösbab konzerv 1 közepes sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 ek. olaj kb. 2 dl sűrített paradicsom 1 ek. chiliszósz só bors 1 paradicsom 1 paprika 1 kis darab uborka 2 szál újhagyma Elkészítés: A tészta elkészítése: A kétféle lisztet egy tálban összekeverem, hozzáadom a sót, sütőport, olajat, majd óvatosan kis adagokban hozzácsorgatom a vizet, addig, míg a nem ragacsos ruganyos tésztát nem kapok. Nyolc egyenlő részre osztom- kb. 5 cm átmérőjű gombócok lesznek, a ping-pong labdától picivel nagyobbak. Azt a tálat, amibe gyúrtam, kicsit kiszórom liszttel, s ebbe pakolgatom vissza a gombócokat, konyharuhával letakarom és fél órát pihentetem. Töltelék elkészítése: A vöröshagymát apró kockára vágom, olajon megpirítom, rádobom a kockára vágott sárgarépát, pici vízzel felöntöm, megpárolom, majd hozzáadom a szintén felkockázott sült csirkemellet, felöntöm paradicsompürével, fűszerezem, összeforralom. Hozzáöntöm a babot, majd félrehúzom kissé hűlni. A paradicsomot, paprikát, uborkát felkockázom, az újhagymát felkarikázom. Ezt csak akkor teszem a töltelékre, amikor már a tésztát csavarom fel. A kis tésztagombócokat lisztezett deszkán vékonyra nyújtom. Egy nagyméretű vastag serpenyőbe egy evőkanál olajat öntök, s ebben sütöm a burrito tésztáját. Nagy lángnál sütöm, kb. 2 perc szükséges egy oldal megsütéséhez. Akkor lehet fordítani, ha kezd felhólyagosodni a tészta. Miután kiszedem, rögtön töltöm is, csavarom fel. Ha mégsem így tennék, nedves konyharuhával letakarom a kisült tésztákat, de sietni kell a töltéssel, mert ha kihűl a tészta megkeményedhet, s akkor törik! Ha csak nem ragaszkodunk a kés-villa használatához, érdemes az egyik végére szalvétát csavarni, úgy könnyebben fogyasztható. Tanácsok: Ha nincs időd, vagy kedved a lappal bajlódni, készen vett tortilla lap is tökéletes hozzá és még gyorsabban is kész vagy. Vörös bab helyett tökéletes a fehér bab is, én most azzal készítettem. A csirkemellet külön pirítottam és a kész szósszal raktam a lapba. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |