| Brownie-csokisan receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 115 g puha teavaj 200 g porcukor 1 vanília cukor 2 db tojássárga 2 db tojásfehérje 30 g keserű kakaópor 60 g liszt 2 g só 1 g sütőpor A máz: Lehet fehércsokoládé vagy ét és tej tortabevonó Elkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 170 C-ra és készítsünk elő egy kiolajozott, kilisztezett tepsit. 2. Majd habosítsuk ki a vajat, és a porcukrot a vanília cukrot is adjuk hozzá. 3. Folyamatos habosítás mellett egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat. 4. Közben egy másik edényben a lisztet alaposan keverjük össze a sütőporral, a sóval, és a kakaóporral. 5. Ha a vaj felvette a tojássárgákat, keverjük bele a lisztes keveréket. 6. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a vajas masszába. FIGYELEM! Először egy kevés habbal lazítsuk fel a masszát, majd óvatosan keverjük bele a többi tojáshabot is. 7. A kész masszát tegyük a formába, és 170 C°-on kb 40 perc alatt süssük készre. Figyeljünk, nehogy megégjen a massza! 8. A tészta tetejére olvasztott fehércsoki máz kerül és olvasztott étcsokiból vékony csíkokat, húzgálunk. A receptet beküldte: Ildibildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |