Tutireceptek.hu fejléc

Brownie-csokisan recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
115 g puha teavaj
200 g porcukor
1 vanília cukor
2 db tojássárga
2 db tojásfehérje
30 g keserű kakaópor
60 g liszt
2 g só
1 g sütőpor
A máz:
Lehet fehércsokoládé vagy ét és tej tortabevonó

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 170 C-ra és készítsünk elő egy kiolajozott, kilisztezett tepsit.
2. Majd habosítsuk ki a vajat, és a porcukrot a vanília cukrot is adjuk hozzá.

3. Folyamatos habosítás mellett egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat.

4. Közben egy másik edényben a lisztet alaposan keverjük össze a sütőporral, a sóval, és a kakaóporral.

5. Ha a vaj felvette a tojássárgákat, keverjük bele a lisztes keveréket.

6. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a vajas masszába.
FIGYELEM! Először egy kevés habbal lazítsuk fel a masszát, majd óvatosan keverjük bele a többi tojáshabot is.

7. A kész masszát tegyük a formába, és 170 C°-on kb 40 perc alatt süssük készre. Figyeljünk, nehogy megégjen a massza!
8. A tészta tetejére olvasztott fehércsoki máz kerül és olvasztott étcsokiból vékony csíkokat, húzgálunk.


A receptet beküldte: Ildibildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gluténmentes Kinder torta » Pudingos csavart » Könnyű Joghurt torta » Aljnélküli túrós 2
» Habos raffaelló szelet » Kivihab » Pudingos-grízes torta » Kókuszos muffin 2
» Finom fánk » Seherezádé torta » Gyergyói mandulás patkó » Halvas (görög)
» Túrós guba » Adventi kocka » Diós szeletkék » Kakaós muffin 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.