| Diós szeletkék receptSütemények, édességek Hozzávalók: 7 tojásfehérje, 440 g kristálycukor, 280 g darált dió, 30 g liszt, 30 g étkezési keményítő, egy citrom leve és reszelt héja, 5-6 evőkanál sárgabaracklekvár. Elkészítés: A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, és továbbkeverjük az egészet, míg kemény habot kapunk. A darál diót, a lisztet, az étkezési keményítőt, a citrom héját és levét lazán belekeverjük. Jól kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 190 fokon addig sütjük, amíg egy kis színe lesz. Kihűlés után vizes késsel tetszés szerint szeletekre vágjuk. Két-két szeletet sárgabaracklekvárral össze regasztva tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |