Tutireceptek.hu fejléc

Diós szeletkék recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
7 tojásfehérje,
440 g kristálycukor,
280 g darált dió,
30 g liszt,
30 g étkezési keményítő,
egy citrom leve és reszelt héja,
5-6 evőkanál sárgabaracklekvár.

Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, és továbbkeverjük az egészet, míg kemény habot kapunk.
A darál diót, a lisztet, az étkezési keményítőt, a citrom héját és levét lazán belekeverjük.
Jól kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 190 fokon addig sütjük, amíg egy kis színe lesz. Kihűlés után vizes késsel tetszés szerint szeletekre vágjuk.
Két-két szeletet sárgabaracklekvárral össze regasztva tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habosdiós szeletkék » Sajtos szeletkék » Bounty szeletkék » Almatorta citromkrémmel
» Arab kávés süti » Nagyi kalácsa » Szőlős édesség » Mazsolás mikrós piskóta
» Kávés kekszgolyók » Keserűcsokoládés korong » Mézes püspökkenyér » Roka farka
» Holdacska sütik » Csokoládé szalámi » Gyors csokisüti mikróban » Buborék kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.