| Finom fánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 KG Liszt 5 DB egész tojás egy fél kocka ráma cukor 3 evőkanál egy csipetnyi só 5DKG élesztő/kocka nem por/ 1/2 liter tej Elkészítés: A lisztbe beletegyük a rámát és elmorzsoljuk bene alaposan.Ráütjük a tojásokat és sózuk . A tejet meglangyositjuk.Az élesztőt a cukorban kézzel eldolgozzuk /ez kb 1 perc/és ezt is ráöntjok a lisztre.Ráontjük a langyos tejenek a három negyedét és hozákezdünk dagassztani Mikor már öszeál ráöntünk még 3cl olajat .addig dagasztjuk mig a kezünkröl le nem válik .HA nem elég lágy akkor még lehet rá önteni amaradék tejböl.Meleg hejyen keleszük.Mikor már jól megkelt lisztezet gyuró asztalraöntjükés még egyszer átgyurjuk,és 2cm vastagságura nyujtjuk.Agyuró táblán még kel egy kicsit keleszteni.pogácsa szagatóval kiszagatjuk kézzel egy kicsit széthuzgáljuk és bő forró olajban arany barnára sütjük.Porcukorraal lekváral egyaránt kitünő csemege. Tanácsok: A liszt minőségétöl is füG hogy menyi tejet vesz fel a tésZta.Sütéskor nagyon figyelni kel rá mert hajlamos hamar meg égni. MEGÉRI MEGCSINÁLNI MERT NAGYON FINOM Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: jaktur Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |