| Adventi kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: A sütéshez 1 db 25×39 cm-es tepsi sütőpapír A tésztához 10 dkg étcsokoládé 5 tk. instant kávépor (3 in1) 50 dkg puha vaj csipetnyi só 45 dkg cukor 8 db tojás 50 dkg liszt 1 tasak sütőpor 1 ek. kakaópor A tészta lekenéséhez 2-3 ek. vegyes ízű lekvár 2 csg tejszínes pudingpor 8 dl tej 15 dkg darált mogyoró ízlés szerint cukor 2, 5 evőkanál zselatin Elkészítés: A felaprított csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, az instant kávéport 3 ek. forró vízben feloldjuk. A vajat csipetnyi sóval és cukorral krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tésztát két adagra osztjuk. Az egyik adagba keverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport, a másikba pedig beledolgozzuk a kávét. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a csokoládés tésztát. Erre ráhalmozzuk a kávés tésztát, elsimítjuk és villával egyszer lazán megkeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra téve hagyjuk hűlni, de még melegen lekenjük 2-3 ek. lekvárral. A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük, majd a még meleg, felfőzött krémbe keverjük a darált mogyorót. Langyosra hűtjük, ekkor veszünk ki a krémből kb. 2 dl-re valót egy pohárba és ebben feloldjuk a zselatint. Visszatesszük a többi krémhez és összekeverjük. A tésztalap köré alufóliából keretet készítünk és amikor kezd a krém állaga sűrűsödni, akkor a tésztára öntjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni. Kb 2 óra múlva kockákra vágjuk és tetszés szerint díszítjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |