| Gluténmentes Kinder torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db tojás 2 evőkanál liszt (mantler) 8 dkg vaj 1 tábla étcsokoládé 10 dkg darált mogyoró A krémhez: 3 dl tejszín 25 dkg mascarpone 1 csomag instant zselé fix. 5 dkg étcsokoládé Elkészítés: - 2 db csokis piskóta készítése: a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, beletesszük a 4 dkg vajat, hagyjuk kihűlni. - A tojásfehérjét felverjük és hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, amelyhez hozzáadtuk a tojások sárgáját, és 1 evőkanál lisztet, és 4 dkg darált mogyorót. Szilikonos sütőpapírt teszünk egy 24 cm-es kerek sütőbe és beleöntjük a tésztát. 15 perc alatt megsül, félre tesszük és sütünk egy másikat is ugyan ilyen módszerrel. - Krém készítése: 3 dl tejszínt felverünk keményre, utána jön a zselé fix, ezután már csak habverővel hozzáadjuk a mascarpone sajtkrémet. Rákenjük a tortára, úgy hogy közbe a krém közé olvasztott csokoládét, teszünk, amikor már egy kicsit kihűlt. Jön a tetejére a másik tészta, és a végén bevonjuk olvasztott csokival. A receptet beküldte: bornwife Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |