Tutireceptek.hu fejléc

Halvas (görög) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 bögre olaj (én 3 púpos kanál vajjal csinálom)
2 bögre griz (itt van apró- és nagyszemű, én nagyszeműt szoktam venni)
3 bögre cukor
4 bögre meleg viz
kis fahéj

Elkészítés:
Egy nagy lábasban a vajat felolvasztom, amikor serceg, ráöntöm a grizt, amit addig forgatok, mig kicsit "megszőkül". Közben a meleg vizbe beleöntöm a cukrot, kevergetem, mig a cukor teljesen felolvad a vizben. Miután a griz "megszőkült", nyakon öntöm a cukros vizzel, és jó sűrűre főzöm (mig a fakanál megáll benne). Miután levettem a tűzről, rögtön közepes méretű tepsibe lapitom (nagyjából ujjnyi vastagságú legyen), hagyom hűlni. Miután kihűlt, vékonyan meghintem fahéjjal, kockázom, eszem :).

Tanácsok:
"Megszőkül": nem kell, hogy megpiruljon a griz, csak éppen legyen egy kis arany szine.

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: sok kcal

A receptet beküldte: angica0901


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög spenótos rétes WW » Lasagne görögösen » Görög bifsztek » Görög paradicsomos hal
» Görög süti » Cukkinirakottas görögösen » Görögdinnye leves » Daktyla (görög édesség)
» Görögdinnye (nem diétás) » Görög húsgombócok » Görög fánk - loukumades » Pastitsio (görög lasagne)
» Görög palacsinta » Görögdinnye granita » Görög jegeskávé » Görög krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.