| Halvas (görög) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 bögre olaj (én 3 púpos kanál vajjal csinálom) 2 bögre griz (itt van apró- és nagyszemű, én nagyszeműt szoktam venni) 3 bögre cukor 4 bögre meleg viz kis fahéj Elkészítés: Egy nagy lábasban a vajat felolvasztom, amikor serceg, ráöntöm a grizt, amit addig forgatok, mig kicsit "megszőkül". Közben a meleg vizbe beleöntöm a cukrot, kevergetem, mig a cukor teljesen felolvad a vizben. Miután a griz "megszőkült", nyakon öntöm a cukros vizzel, és jó sűrűre főzöm (mig a fakanál megáll benne). Miután levettem a tűzről, rögtön közepes méretű tepsibe lapitom (nagyjából ujjnyi vastagságú legyen), hagyom hűlni. Miután kihűlt, vékonyan meghintem fahéjjal, kockázom, eszem :). Tanácsok: "Megszőkül": nem kell, hogy megpiruljon a griz, csak éppen legyen egy kis arany szine. Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: sok kcal A receptet beküldte: angica0901 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |