| Pudingos csavart receptSütemények, édességek Hozzávalók: A töltelék krémhez 400 g vanília vagy csokoládé puding A mázhoz 1 evőkanál tej 3 evőkanál porcukor A tészta kenéséhez 50 g olvasztott vaj vagy sütőmargarin 2 evőkanál olaj A tésztához 3.5 g száraz élesztő 1 db tojás 160 ml langyos tej 25 g olvasztott vaj vagy sütőmargarin csipet só 20 g vaníliás pudingpor 2 evőkanál porcukor 300 g liszt Elkészítés: A tészta összes összetevőjét egy tálba mérjük, ügyelve, hogy az élesztő ne érintkezzen a sóval! Jól összedolgozzuk a tésztát, majd kétszeresére kelesztjük. Míg a tészta kel, elkészítjük a töltelékül szolgáló pudingot, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha megkelt a tésztánk (kb 45-50 perc), a tésztát lisztezett asztalon kinyújtjuk nagyon vékonyra, és hosszúra, ezután áttesszük egy hosszú sütőpapírra. Megkenjük az egész felületét vaj vagy sütőmargarin-olaj keverékkel, majd a tészta 1/3-át visszahajtjuk. Azt is megkenjük, és ráhajtjuk a másik oldalról a tészta másik 1/3-át, és azt is lekenjük. A töltelékül szolgáló pudingot a közepére halmozzuk, és egyenletesen elkenjük. Az egyik felét ráhajtjuk, majd a másik felét is. Kb 2 cm-es szeletekre vágjuk, és csavarunk rajta egyet. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és kelesztjük újabb 30 percet. Előmelegített sütőben 220 C-on sütjük 30 percen át, majd kivesszük, megkenjük, és még visszatesszük 5-7 percre. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |