Tutireceptek.hu fejléc

Pudingos csavart recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A töltelék krémhez

400 g vanília vagy csokoládé puding
A mázhoz

1 evőkanál tej
3 evőkanál porcukor
A tészta kenéséhez

50 g olvasztott vaj vagy sütőmargarin
2 evőkanál olaj
A tésztához

3.5 g száraz élesztő
1 db tojás
160 ml langyos tej
25 g olvasztott vaj vagy sütőmargarin
csipet só
20 g vaníliás pudingpor
2 evőkanál porcukor
300 g liszt

Elkészítés:
A tészta összes összetevőjét egy tálba mérjük, ügyelve, hogy az élesztő ne érintkezzen a sóval! Jól összedolgozzuk a tésztát, majd kétszeresére kelesztjük. Míg a tészta kel, elkészítjük a töltelékül szolgáló pudingot, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha megkelt a tésztánk (kb 45-50 perc), a tésztát lisztezett asztalon kinyújtjuk nagyon vékonyra, és hosszúra, ezután áttesszük egy hosszú sütőpapírra. Megkenjük az egész felületét vaj vagy sütőmargarin-olaj keverékkel, majd a tészta 1/3-át visszahajtjuk. Azt is megkenjük, és ráhajtjuk a másik oldalról a tészta másik 1/3-át, és azt is lekenjük. A töltelékül szolgáló pudingot a közepére halmozzuk, és egyenletesen elkenjük. Az egyik felét ráhajtjuk, majd a másik felét is. Kb 2 cm-es szeletekre vágjuk, és csavarunk rajta egyet. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és kelesztjük újabb 30 percet. Előmelegített sütőben 220 C-on sütjük 30 percen át, majd kivesszük, megkenjük, és még visszatesszük 5-7 percre.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-Pudingos Szelet » Epres-pudingos szelet » Pudingos-túrós szelet » Vanília pudingos gofri
» Barackos-pudingos » Pudingos guba » Pudingos babapiskóta » Pudingos kétszersült
» Pudingos lepény » Pudingos ökörszem » Epres-pudingos pohárkrém » Pudingos tejberizs
» Kukoricás csavart » Pudingos-grízes torta » Tésztába csavart virsli » Pudingos gyümölcsleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.