Tutireceptek.hu fejléc

Habos raffaelló szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
1 fél kiskanálnyi sütőpor
2 evőkanál kakaópor

A belocsoláshoz:

0,5 dl víz
2 tasak vaníliás cukor

A krémhez:

3 dl tej
20 dkg fehér csokoládé
15 dkg kókuszreszelék
0,5 liter tejszín
habfixáló

A tetejére:

10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük 180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük. Ezt követően belekeverjük a felvert tejszínhabot és megkenjük vele a tésztát. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres borjúszeletek » Göngyölt borjúszeletek. » Habos kávés szelet » Jászsági szelet
» Részeg szelet » Diós- citromos szelet » Fincsi barackos szelet » Andi sportszelete
» Mandarin szelet » Japán szelet » Tűzoltó szelet » Kókuszos szelet
» Puncsos-habos piskótatorta » Sprint szelet » Csirkemájas szelet » Flamingó szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.