Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos-lazacos lasagne recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
20 dkg füstölt lazac felszeletelve
4 dl tej
darált dió
lasagne tészta
spenótpüré
liszt

bors
szerecsendió

Elkészítés:
A spenótot a főzelékhez hasonlóan elkészítjük, de kihagyjuk belőle a tejet és a beáztatott zsemlét (már aki szokott bele tenni). A tejből, lisztből és olajból sűrű besamelt készítünk, sóval, szerecsendióval ízesítjük, kettéválasztjuk. Az egyik adagba belekeverjük a ledarált diót. Tűzálló tálba rétegesen lerakjuk a spenótot, a tésztát, a lazacot a diós besamellel, legvégén tésztával fedjük be, majd a tetején eloszlatjuk a besamel másik felét, és előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Tanácsok:
A tetejére lehet szórni ízlés szerint reszelt sajtot. Ne nagyon szórjunk bele más fűszert, elvész a hozzávalók íze. Sóval vigyázzunk, a füstölt lazac eleve sós


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztás lasagne » Csirkés-gombás lasagne » Lasagne házi sugoval » Spenótos lasagne
» Zöldséges lasagne » Lasagne » Csirkés lasagne » Lasagne - Sylvia81 módra
» Velencei lasagne » Lasagne görögösen » Töltött lasagnetészta » Csupazöldség "lasagne"
» Lasagne recept Emyke módra » Vegetárius lasagne » Gombás, csirkés lasagne » Lasagne verde


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.