| Fokhagymás brokkolisaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg friss brokkoli, 5 dkg vaj, 1 evőkanál barnacukor, 3 evőkanál szójaszósz, 2 teáskanál ecet, 1/2 kávéskanál fekete és zöld bors őrölve, 2 nagy gerezd friss fokhagyma, 15 dkg kesudió. Elkészítés: Megtisztítom a brokkolit, falatnyi méretű darabokra vágom. A fokhagymát pépesre zúzom. Lábosba vizet melegítek, belehelyezem a brokkolit, úgy, hogy a víz elfedje. Forrástól számított kb. 7-8 percig főzöm. Állaga ekkor már puha, de mégis roppanós. Eközben közepes lángon felmelegítem a vajat, hozzáadom a barnacukrot, szójaszószt, ecetet, borsot, fokhagymát, forrásig hevítem, majd beledobom a kesudiót, 2-3 percig pirítom. A tényérokra helyezett főtt brokkolit meglocsolom a mártással, s máris tálalom. Önmagában és köretként is kitűnő étek. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |