| Brokkoli leves receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók 40 dkg brokkoli 3 dkg liszt 2 dl 12 %-os tejföl, 2 db tojássárgája Só, fehér bors, reszelt szerecsendió 1,2 dl víz Elkészítés: Elkészítés: A megtisztított, feldarabolt brokkolit – annyi vízben, amennyi ellepi – puhára főzzük. Nyolc darab brokkolit félreteszünk, a többit a főzőlével együtt összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a maradék vizet, ízesítjük sóval, borssal. A lisztet elkeverjük a tejföllel, belevegyítjük a tojássárgáját, majd a brokkolihoz hozzámelegítve besűrítjük a levest. Amikor felforr, beletesszük a félretett egész brokkolirózsákat, összeforraljuk, majd melegen tálaljuk. Tanácsok: Nem is hittem volna,hogy ilyen finom! Elkészítési idő: 53 perc Kalóriatartalom: 150 kcal A receptet beküldte: Vivien922 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |