| Avokádókrémleves receptLevesek Hozzávalók: 2 db szép érett avokádó kevés olívaolja 1 fej kisebb hagyma 1 kicsi zöldpaprika bő fél liter leves(lehet kockából is) 2 dl tejszín kevés liszt só, őrölt fehérbors Elkészítés: Az avokádót hámozzuk meg, szedjük ki a magját és a husát vágjuk fel kockákra. Olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd tegyük rá az avokádót és a felkockázott paprikát. Fűszerezzük, és öntsük fel a levesalappal. Míg összeforr, a tejszínből és kevés lisztből készítsünk habarást, amit óvatosan öntsünk a levesbe. A tűzről lehúzva botmixerrel vagy turmixban pépesítsük a levest, majd tegyük vissza a gázra, hogy forrjon még egyet.Amikor kihűlt, tegyük be a hűtőbe, onnan fogyasztva az igazi! Tanácsok: Tudom, hogy nem egy általunk is megszokott leves, de érdemes kipróbálni. Nincs benne semmi ördöngősség, és nagyon finom. Tálaláskor a leves tetejét meg lehet szórni vagdalt mandulával, vagy éppen csíkokra vágott uborkával. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |