Tutireceptek.hu fejléc

Brassói aprópecsenye baconnal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,2 kg tarja
2 nagy fej hagyma
10 gerezd fokhagyma
2 db zöldpaprika
1-2 db paradicsom
1 db babérlevél (kisebb)
8 szelet bacon
8 dkg sertészsír
himalájai kősó
sok őrölt bors
sok morzsolt majoránna
kevés őrölt kömény
kevés fűszerpaprika
1 kiskanálnyi darált csípős paprika
2,5 kg burgonya

Elkészítés:
Egy nagyobb edényben a zsíron a szalonnát és az apróra vágott hagymát megdinsztelem, erre jön a csíkokra vágott tarja, amit fehéredésig pirítok. Ezután mehet bele a zöldpaprika, a paradicsom, a fűszerek ízlés szerint és a fokhagyma.

Percekig kevergetem, majd egy kevés vízzel felöntöm, és lefedem. Ezt a folyamatot ismételgetem 8-10 alkalommal, amíg a hús vajpuha nem lesz, de még nem esik szét. Mindig csak kevés vizet öntök alá, hogy piruljon is, párolódjon is. 60-70 perc alatt elkészül.

A burgonyát megpucolom, kockára vágom, és egy nagy lábosban sós vízben, forrástól számított 5 percet forralom, majd rögtön leszűröm.

Egy olajsütőt feltöltök olajjal, és ebben sütöm ki 3 részletben a burgonyát, majd sózom, és az elkészült brassói húshoz keverem.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi aprópecsenye » 100 éves brassói » Zöldbabos aprópecsenye » Máj brassói módra
» Brassói » Fűszeres aprópecsenye » Könnyű brassói » Brassói, ahogy én készítem
» Baconnal sült hal » Klasszikus brassói » Szárnyas aprópecsenye » Brassói kicsit másképp
» Pulykamell baconnal » Hagymás aprópecsenye » Hortobágyi aprópecsenye » Göcsei aprópecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.