| Brassói aprópecsenye baconnal receptHúsételek Hozzávalók: 1,2 kg tarja 2 nagy fej hagyma 10 gerezd fokhagyma 2 db zöldpaprika 1-2 db paradicsom 1 db babérlevél (kisebb) 8 szelet bacon 8 dkg sertészsír himalájai kősó sok őrölt bors sok morzsolt majoránna kevés őrölt kömény kevés fűszerpaprika 1 kiskanálnyi darált csípős paprika 2,5 kg burgonya Elkészítés: Egy nagyobb edényben a zsíron a szalonnát és az apróra vágott hagymát megdinsztelem, erre jön a csíkokra vágott tarja, amit fehéredésig pirítok. Ezután mehet bele a zöldpaprika, a paradicsom, a fűszerek ízlés szerint és a fokhagyma. Percekig kevergetem, majd egy kevés vízzel felöntöm, és lefedem. Ezt a folyamatot ismételgetem 8-10 alkalommal, amíg a hús vajpuha nem lesz, de még nem esik szét. Mindig csak kevés vizet öntök alá, hogy piruljon is, párolódjon is. 60-70 perc alatt elkészül. A burgonyát megpucolom, kockára vágom, és egy nagy lábosban sós vízben, forrástól számított 5 percet forralom, majd rögtön leszűröm. Egy olajsütőt feltöltök olajjal, és ebben sütöm ki 3 részletben a burgonyát, majd sózom, és az elkészült brassói húshoz keverem. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |