| Pulykamell baconnal receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg.pulykamell 2 dl. fehér félszáraz bor, 3 evőkanál olívaolaj 20 dkg. bacon szalonna szeletelve 5 evőkanál méz, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió, só, csipetnyi őrölt fehérbors, Elkészítés: A pulykamellet 1x1 centiméteres csíkokra vágom és 8 részre elosztva bacon szalonnába csavarom, majd forró olajon mindkét oldalát átpiritom. Hozzáadom a mézben elkevert szerecsendiót, csipetnyi sót és őrölt fehérborsot. Addig pirítjuk együtt, amig a máz karamellizálódik, s ekkor felöntjük a fehér borral és összeforralluk. Főtt rizzsel, puliszkával tálalhatjuk a visszamaradó pecsenyelével megöntözve. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |