Tutireceptek.hu fejléc

Borzas sertésmáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj
2 db burgonya
15 dkg finomliszt
2 db tojás
1 kk őrölt bors

2 dl étolaj
1 kk majoranna

Elkészítés:
A májat megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Egy tálba, beleütjük a tojásokat, és a reszelő kicsi lyukán hozzáreszeljük a burgonyát. Beízesítjük sóval, majorannával és borssal, majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy sűrű paéacsinta állagú masszát kapjunk.
Egy serpenyőbe odatesszük melegedni az olajat, majd a májszeleteket lisztbe forgatjuk Aztán belemártjuk a masszába, és egyből a forró olajba tesszük .
Közepes lángon megsütjük.
Köretnek párolt zöldséget, vagy salátát adhatunk mellé.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borzas hús » Borzas Zserbó » Acsai borzas szelet » Borzas csirkemell 3.
» Borzas pogácsa » Borzas túrós » Fokhagymás sertésmáj 2 » Borzaska
» Hagymás sertésmáj (4 főre) » Borzashús » Borzas csirkemell U1 » Sertésmáj gombával
» Túrós Borzas Kata » Borzas csirkecomb » Paradicsomos sertésmáj » Szalonnás sertésmáj


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.