| Borzas sertésmáj receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj 2 db burgonya 15 dkg finomliszt 2 db tojás 1 kk őrölt bors só 2 dl étolaj 1 kk majoranna Elkészítés: A májat megmossuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy tálba, beleütjük a tojásokat, és a reszelő kicsi lyukán hozzáreszeljük a burgonyát. Beízesítjük sóval, majorannával és borssal, majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy sűrű paéacsinta állagú masszát kapjunk. Egy serpenyőbe odatesszük melegedni az olajat, majd a májszeleteket lisztbe forgatjuk Aztán belemártjuk a masszába, és egyből a forró olajba tesszük . Közepes lángon megsütjük. Köretnek párolt zöldséget, vagy salátát adhatunk mellé. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |