Tutireceptek.hu fejléc

Borzas túrós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta: 25 dkg ráma margarin

40 dkg liszt / lehet kapni sütőlisztet, nagyon jó!/

20 dkg cukor

4 kanál kakaó

2 tojássárgája

Késhegynyi szódabikarbóna és sütőpor



Töltelék: 50 dkg túró

20 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál reszelt keksz

5 tojás fehérje

Elkészítés:
Tésztakészítés: a rámát fölolvasztjuk, hozzátesszük a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Két egyenlő részre osztjuk, és egy órára hűtőbe rakjuk.



Krémkészítés: A túrót a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kekszet, majd a tojások felvert habját. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk.



Tepsit kibéleljük alufóliával. A tészta egyik felét kinyújtjuk, és a tepsibe simítjuk, majd rátesszük a krémet. A tészta másik felét egyenletesen ráreszeljük a túrókrémre /a reszelő nagy lyukú részével/. Előmelegített sütőben készre sütjük. / 180 fok / 25- 30 perc a sütési idő. Kockára vágjuk.


A receptet beküldte: blognagyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás-túrós lepény » Túrós pacsóka » Túrós Borzas Kata » Túrós-ropogós
» Túros-meggyes pite » Túrós piramis » Túrós alagút » Noémi 23 túrós sütije
» Hamis krémtúrós szelet » Túrós pohárkrém » Túrós kávékrém » Rákóczi túrós I.
» Virslis túrós tészta » Csupa túrós boci szelet » Juhtúrós pizza » Barackos-túrós mikróban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.