| Borzas túrós receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 25 dkg ráma margarin 40 dkg liszt / lehet kapni sütőlisztet, nagyon jó!/ 20 dkg cukor 4 kanál kakaó 2 tojássárgája Késhegynyi szódabikarbóna és sütőpor Töltelék: 50 dkg túró 20 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál reszelt keksz 5 tojás fehérje Elkészítés: Tésztakészítés: a rámát fölolvasztjuk, hozzátesszük a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Két egyenlő részre osztjuk, és egy órára hűtőbe rakjuk. Krémkészítés: A túrót a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kekszet, majd a tojások felvert habját. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk. Tepsit kibéleljük alufóliával. A tészta egyik felét kinyújtjuk, és a tepsibe simítjuk, majd rátesszük a krémet. A tészta másik felét egyenletesen ráreszeljük a túrókrémre /a reszelő nagy lyukú részével/. Előmelegített sütőben készre sütjük. / 180 fok / 25- 30 perc a sütési idő. Kockára vágjuk. A receptet beküldte: blognagyi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |