Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás sertésmáj (4 főre) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj
15 dkg húsos szalonna
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 szál újhagyma
2 paradicsom
1 ek durvára vágott petrezselyem
1 mokkáskanál szárított majoránna

őrölt fekete bors

Elkészítés:
A májat megmossuk, leszárítjuk a nagyobb ereket kivágjuk, majd vékony, nem túl nagy lapokra vágjuk. Hagymákat megtisztítjuk, a paradicsom héját és magjait eltávolítjuk, húsát összevágjuk.
Kis kockákra vágjuk a szalonnát, és az olajon kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a májat, a feldarabolt újhagymát, és erős tűzön 2-3 perc alatt összepirítjuk. Borsozzuk, megszórjuk majorannával, petrezselyemmel, végül rátesszük a paradicsomot.
A májat a paradicsommal még pár percig pirítjuk. Ha kész, sózzuk, pici vizet aláöntve összekeverjük és tálaljuk.

Tanácsok:
A májjal vigyázzatok, mert ha túlpirul, kemény lesz.
Köretként adhattok hozzá tört burgonyát, párolt zöldséget.
A kalória a köretet nem tartalmazza.kb

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 530 kcal

A receptet beküldte: zazuska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis hagymás-újkrumpli » Fokhagymás hal » Hagymás-sajtos süti » Sajtos-fokhagymás csirke
» Fokhagymás sült hal » Hagymás máj » Hagymás-túrós csirkemell » Fokhagymás tengeri halfilé
» Fokhagymás csirkemell » Hagymás szelet » Hagymás csirkecomb » Hagymás pecsenye
» Duplahagymás csirkecomb » Sertésmáj gombával » Póréhagymás karfiolpüre » Szalonnás sertésmáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.