| Hagymás sertésmáj (4 főre) receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj 15 dkg húsos szalonna 3 ek olaj 1 fej vöröshagyma 2 szál újhagyma 2 paradicsom 1 ek durvára vágott petrezselyem 1 mokkáskanál szárított majoránna só őrölt fekete bors Elkészítés: A májat megmossuk, leszárítjuk a nagyobb ereket kivágjuk, majd vékony, nem túl nagy lapokra vágjuk. Hagymákat megtisztítjuk, a paradicsom héját és magjait eltávolítjuk, húsát összevágjuk. Kis kockákra vágjuk a szalonnát, és az olajon kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a májat, a feldarabolt újhagymát, és erős tűzön 2-3 perc alatt összepirítjuk. Borsozzuk, megszórjuk majorannával, petrezselyemmel, végül rátesszük a paradicsomot. A májat a paradicsommal még pár percig pirítjuk. Ha kész, sózzuk, pici vizet aláöntve összekeverjük és tálaljuk. Tanácsok: A májjal vigyázzatok, mert ha túlpirul, kemény lesz. Köretként adhattok hozzá tört burgonyát, párolt zöldséget. A kalória a köretet nem tartalmazza.kb Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 530 kcal A receptet beküldte: zazuska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |