| Vegyespikáns lekvár receptHozzávalók: 1 kg meggy 1 kg egres 1 kg ribizli 2 kg cukor 1 KK szalicil Elkészítés: A meggyről le szedjük a szárakat,a többi gyümölcsöt jól megmossuk, Nem kell kimagozni és a ribizlit is szárával feltesszük főzni, mikor jól össze esett, kicsit ki hűtjük, és szitán átpaszirozzuk. A lábast ki öblitjük, és vissza öntjük a paszirozott gyümölcsöt,és felfőzzzük mikor felforrt akkor tesszük bele a cukrot,és 10 percig tovább kavarjuk,majd a szalicilt is hozzá adjuk. Üvegekbe tesszük, majd jól lecsavarjuk, és száraz dunsztba rakjuk. Tanácsok: Egy jó tipp: a tüzhely sütöbe rakunk egy tepsit, hogy egyenletes legyen az alja, és szorossan egymás mellé tesszük, a forró üvegeket. NEM KELL BEKAPCSOLNI A SÜTÖT. Másnap a polcra helyezÜK. Nagyon finom lekvár, hájas tésztába, zsebóba,kiflikbe, vagy csak lekváros kenyérre ajánlom. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |