| Pikáns szilvás lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 3 dkg porcukor, 2 evőkanál 10%-os tejföl, 2 db tojássárgája, kevés só Töltelék: 80 dkg szilva, 5 dkg porcukor, 2 kávéskanál fahéj 3 dkg morzsa A tetejére: 3 db tojássárgája, 8 dkg porcukor, 3 evőkanál 10 % tejföl, 2,5 dkg dara 2,5 dkg liszt a habhoz 5 db tojásfehérje Elkészítés: A lisztet, a vajat, 3 dkg porcukrot, 2 tojássárgáját, tejfölt tésztának összedolgozzuk, majd rövid ideig pihenni hagyjuk. Ezt követően vékonyra kinyújtjuk, sütőlemez aljára tesszük, villával megszurkáljuk, és a 80 dkg kimagvazott, kettéhasított szilvával sűrűn, egyenletesen kirakjuk. A gyümölcs tetejét megszórjuk az 5 dkg porcukorral (amibe keverjük bele a fahéjat) és a 3 dkg morzsaval, majd elkészítjük a következő masszát. A 3 tojássárgáját és a tejfölt 4 dkg cukorral habosra keverjük. Utána hozzáadunk 5 dkg darás lisztet, közben az 5 tojásfehérjéből felvert habot pedig a másik 4 dkg cukorral hozzávegyítjük. Ezzel a szilvás tésztát egyenletesen bevonjuk, és közepes hőfokú sütőben kisütjük Tanácsok: ez egy gáztepsi méretű adag.Kimondottan vékony tésztával ,és nagyon finom. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: stechner Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |