| Finom bográcsos káposzta receptEgytálételek Hozzávalók: 2 kg savanyú káposzta aprítva 20 dkg füstölt szalonna 30 dkg füstölt kolbász 1 teáskanál fűszerpaprika 2 fej vöröshagyma 1 evőkanál sertészsír só, bor, ízlés szerint Elkészítés: A szalonnát kockára vágom, és a bográcsban olvasztott zsírban megpirítom, kiszedem, félreteszem. A zsírban megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadom a karikára vágott füstölt kolbászt. Együtt pirítom, megszórom fűszerpaprikával, beleteszem a jól kinyomkodott, vagy kimosott káposztát (hogy ne legyen nagyon savanyú) és a szalonnapörcöket. Annyi vízzel engedem fel, amennyi éppen ellepi. Sózom, borsozom, készre főzöm. Frissen őrölt borssal, kenyérrel tálalom. Tanácsok: Aki szereti, tejfölt is tehet bele, nagyon finom! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Hoev Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |