Tutireceptek.hu fejléc

Bodzavirágos cseresznyelekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
tetszőleges mennyiségű gyümölcs
citromsav
bodzavirág

Elkészítés:
A cseresznyét leszárazzuk, kimagozzuk és lábasba szórjuk. A citromsavat, a befőzőcukrot hozzáadjuk, és folyamatosan kevergetve 10-15 percen át forraljuk. A főzés utolsó percében a száráról lecsipkedett, megmosott bodzavirágokat is beletesszük, majd forrón, fertőtlenített üvegekbe merjük. Gondosan lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. A bodzavirág kitűnő aromát ad a nem túl jellegzetes ízű cseresznyének.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málna lekvár » Paprika kenő télire » Citrom-vodka befőtt » Naspolyalekvár
» Szőlődzsem » Kajszibarack lekvár 2 » Csipkebogyó lekvár » Lilahagyma lekvár
» Szilvalekvár sütőben » Rózsalekvár » Fenyörügy méz » Mézes almalekvár
» Fügelekvár » Mandarindzsem » Ananászbefőtt tökből » Vörösboros szederdzsem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.