Tutireceptek.hu fejléc

Lilahagyma lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
8-10 fej lilahagyma
3-4 evőkanál méz
2 evőkanál ecet
2 evőkanál olivaolaj
1 dl vörösbor

bors
cukor

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, vékonyra karikázzuk, és gyűrűire szedjük.
Serpenyőben a mézet világosbarnára karamellizáljuk, és a hagymát beleszórjuk. Addig kevergetjük, míg a hagyma kissé összeesik.
Az ecetet, a bort és az olajat egy edényben összekeverjük, a hagymára öntjük, és erős tűzön 10 percig főzzük. Oda kell rá figyelni, mert könnyen megéghet.
Sóval, cukorral ízesítjük, borssal fűszerezzük. Hideg vagy frissen sültek mellé forrón kínáljuk.


A receptet beküldte: Ágo54


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lilahagymás sajtkrém » Lekváros kifli » Szederlekvár » Lekváros bukta
» Körte-szeder lekvár » Lekváros gyűrű » Sárgabaracklekvár » Szilvalekváros barátfüle
» Vegyes lekvár dinnyével » Naspolyalekvár » Sárgabarack lekvár » Diós-lekváros zserbó
» Sütőtöklekvár » Túrós-baracklekváros isler » Chilis fügelekvár » Zöld paradicsomos lekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.