| Birkahúsos kukoricakása receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg báránycomb, só, őrölt bors, 10 dkg kukoricadara, 2 evőkanál pirospaprika, 3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsír, babérlevél, 2 evőkanál ecet. Elkészítés: Ecetes, babérleveles vízzel leforrázzuk a faggyúmentes, kockára vágott birkahúst, majd leszűrjük. Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megdinszteljük, majd rátesszük a leforrázott húst és átpirítjuk. Ezután pirospaprikát, zúzott fokhagymát teszünk rá, fűszerezzük sóval, borssal. Mindig kevés vizet rálöttyintve megfőzzük. Mielőtt teljesen felpuhulna a hús, beletesszük a kukoricadarát, és lassú parázs felett kevergetve készre főzzük. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |