Tutireceptek.hu fejléc

Göngyölt csirke póréval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
csirkemell
sonka
póréhagyma
fehérbor
vaj

bors
fogpiszkáló

Elkészítés:
csirkemellet kifilézzük, szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A póréhagymát akkora darabokra vágjuk, amilyen szélesek lettek a hús szeletek, majd a darabokat hosszában csíkokra vágjuk,
1 szelet csikremellre rátszünk egy szelet sonkát, és egy csík póréhagymát, felgöngöljük, és a szélét fogpiszkálóval megtűzzük.
A felgöngyölt húsokat szorosan egymás mellé tesszük egy tepsibe, vagy tűzálló tálba, kevés fehérbort öntünk rá, és 2-3 diónyi vajat teszünk a tetejére. Fólia alatt puhára pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük.

Tanácsok:
Köretnek párolt zöldség, rizs, krumplipüré illik hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: kjmarta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkehúsos gombás fasírt » Citromos csirke. » Bakonyi csirkemell 2. » Töltött csirkecomb sajtal
» Mézes banános csirkemell » Csirke vajas tésztában » Olaszos csirkemell » Csípős csirke nyárson
» Gombás csirke 2 » Zöldborsós csirkeragu » Tejszínes csirkemellfilé » Göngyölt linzer
» Tasakban sült csirkemell » Csirkés rakott burgonya » Tésztába göngyölt virsli » Csirkeszárny Orly módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.