| Agyagban sült pikáns csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1,5 kg-os csirke, 1 dl olívaolaj őrölt gyömbér, só, bors, 1 evőkanál chili krém fehérbor, 3 kg agyag. Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük. A chili krémhez hozzáadjuk az olajat, borsot és gyömbért, majd a rákenjük vele a csirkére, és néhány órát állni hagyjuk. Utána az agyaghoz gyúrunk egy kis vizet és bort, majd 2-3 cm vastagon bevonjuk vele a csirkét. Parázsba tesszük, úgy, hogy teljesen beborítsa. Addig hagyjuk benne, amíg az agyag kemény nem lesz (2-3 óra). Utána az agyagot feltörjük, majd burgonyával tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |